VIDEO: Monica Iacob Ridzi, scrisoare din pușcărie: Procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că mi-a fabricat dosarul

0
1147

Alessandra Stoicescu a prezentat, în exclusivitate, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii „100 de minute” de la Antena 3, o scrisoare a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

În scrisoarea sa, Ridzi vorbeşte despre regretele sale şi despre preţul pe care îl plăteşte acum şi ea, şi familia ei.

„De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea. Pentru că apă caldă avem de 3 ori pe săptămână, mai puţin de 10 minute. Şi eu şi familia mea şi copiii mei am fost condamnaţi pe nedrept”
, scrie Monica Iacob Ridzi, din închisoare.
„(…) Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu. Faptul că sunt bolnavă nu mă împiedică să scriu. Nu încă. Voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu îmi doresc să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale.(…) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă”, mai scrie ea.

„Regret că m-am implicat în politică. (…) Regret că în 2004 am acceptat să candidez ca deputat în Parlamentul României. Eram consilier judeţean şi am sperat că, prin implicare mea în politica de la nivel naţional, pot ajuta mai mult Valea Jiului.

Regret că nu am acceptat să fiu Ministrul Integrării Europene în 2004 când mi s-a făcut această propunere de către colegii de partid. (…) Am fost cel mai activ deputat din acel moment din Parlamentul României şi ulterior, cel mai activ europarlamentar”, a mai scris fostul ministru.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.