VIDEO Mișcare surprinzătoare a Tiraspolului: Suntem gata să refacem podurile dintre cele două maluri ale Nistrului

0
375

Reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ștanski, a declarat joi după întrevederea cu vicepremierul moldovenean Victor Osipov, că părțile sunt gata să refacă podurile de legătură dintre cele două maluri ale Nistrului, transmite UNIMEDIA.

Ștanski a subliniat că prin aceste poduri se subînțelege reluarea activității grupurilor sectoriale de experți dintre cele două părți.

„Pe data de 20 martie reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului vor desfășura un forum unde vor fi invitați reprezentanții tuturor grupelor de contact inclusiv și conducerea acestor grupuri. Noi vom participa la acest forum pentru a da un impuls pentru demararea negocierilor în aceste grupuri”, a menționat Nina Ștanski.

Potrivit lui Ștanski, în primul rând se vor reuni experții din grupele privind transportul, apoi experții din domeniul economic. Așa-numitul ministru de Externe de la Tiraspol a mai spus că este necesară să fie desfășurată întâlnirea grupului privind educația, mai ales încât statutul școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului a rămas în aer.

Reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ștanski, a confirmat declarațiile vicepremierului Victor Osipov potrivit cărora în viitorul apropiat premierul Chiril Gaburici se va întâlni cu liderul de la Tiraspol Evghenii Șevciuk.