spot_img
11.3 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Mălin Bot, odă pentru Ceaușescu

VIDEO/ Mălin Bot, odă pentru Ceaușescu

-

Un om (n.red-Nicolae Ceaușescu) care a făcut ceva pentru țară, a susținut duminică Mălin Bot, unul din liderii asumați ai mișcării #rezist, în fața casei familiei Ceaușescu din Scornicești, județul Olt, într-un video pe care l-a difuzat pe youtube.

Ceaușescu nu a făcut nimic pentru el, totul aparținea țării, a susținut Bot făcând referire la liderul PSD, Liviu Dragnea, și la proprietatea acestuia din Alexandria.

Pe 26 ianuarie se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, ultimul dictator al României.

Ceaușescu credea în comparație cu Dragnea că face ceva pentru țară, a mai afirmat fostul jurnalist devenit manifestant.

Pentru ziua de 20 ianuarie se fac eforturi întru organizarea unui mega-miting de protest față de legile justiției, în prezent avînd loc manevrele pregătitoare. Un asemenea nucleu de organizatori anonimi – cu mici excepții – a avut o întrevedere de lucru sîmbătă, cu participarea cam ciudată a unor invitați din SUA. Adevărata ciudățenie vine, însă, din cu totul altă direcție: e vorba de spectaculoasa exploatare a imaginii fostului dictator Nicolae Ceaușescu de către TFL-iști, ceea ce ridică un uriaș semn de întrebare. Asistăm la o manevră a disperării, ori la altceva, care scapă deocamdată observației?, comenta acum o săptămână pe Inpolitics Bogdan Tiberiu Iacob un alt mesaj transmis de Mălin Bot.

COMENTARIUL LUI BOGDAN TIBERIU IACOB DE ACUM O SĂPTĂMÂNĂ:

”Cum a căzut Ceaușescu? Niște oameni din afară au decis că trebuie să cadă. Moscova a decis că Iliescu trebuie să se ocupe de problema asta, l-a trimis să-l dea jos pe Ceaușescu împreună cu o întreagă armată de oameni de la Moscova, care să aducă România sub controlul Moscovei, pentru că Ceaușescu făcuse o oarecare curățenie și îndepărtase oameni ai Moscovei, kaghebiști din armată, din servicii și așa mai departe. S-a îndepărtat el de Moscova și România trebuia readusă pe axa Moscovei.” spune Bot.

Fostul jurnalist mai susține că, după eliminarea lui Ceaușescu, ”șmecherii” din preajma lui Ion Iliescu au transferat în buzunarul propriu bunurile statului, prin fraudă, în toată perioada scursă pînă la integrarea României în UE și NATO.

Sigur că orice român relativ alfabetizat are dreptul la propria opinie și viziune asupra căderii comunismului, iar Bot nu face excepție.
Totuși, e cel puțin spectaculos faptul că teza prezentată de el sîmbătă – Ceaușescu, liderul patriot și curajos care a înfruntat colosul sovietic și a fost trădat abject de ai lui – este absolut identică cu cea perpetuată ani de zile de lideri precum Corneliu Vadim Tudor ori de voci ale unor foști securiști de mare calibru.

Ce legătură ar putea exista între imaginea zdravăn edulcorată a fostului dictator și grupul tinerilor frumoși și liberi care atacă în stradă guvernarea PSD dinspre Vest, cei mai mulți fiind angajați ai companiilor multinaționale de la noi?

Care să fie puntea, arcul peste timp?
Greu de spus.
Deocamdată, singura observație pe care o putem face e aceea că marele miting, cum e denumit pe rețelele virtuale, are loc exact în perioada în care se împlinesc o sută de ani de la nașterea ”Marelui Cîrmaci”.
E posibil, e chiar probabil, ca momentul să nu treacă total nemarcat de către anumite segmente ale populației, mai ales că numărul nostalgicilor comuniști e în creștere în ultimii ani, conform tuturor sondajelor.

Totuși, a asista la o eventuală tentativă de exploatare a imaginii dictatorului de către protestatarii din stradă – poate în scopul îngroșării rîndurilor în piețe printr-o alianță ad-hoc – ar denota, în opinia noastră, o disperare maximă a TFL-iștilor și a celor care îi manipulează.
Ori ne așteaptă – cine știe – vreun scenariu încă și mai fierbinte în perioada care urmează?

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...