spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Mălin Bot dezvăluire șoc: ȘEDINȚĂ CU MAI MULȚI AMERICANI pentru pregătirea...

VIDEO/ Mălin Bot dezvăluire șoc: ȘEDINȚĂ CU MAI MULȚI AMERICANI pentru pregătirea asaltului din 20 ianuarie împotriva Parlamentului

-

Fostul jurnalist Mălin Bot, una din persoanele care și-au asumat organizarea protestelor #rezist, a făcut mai multe afirmații șocante sâmbătă seară într-o înregistrare difuzată pe youtube despre asaltul pregătit asupra Parlamentului în 20 ianuarie de grupurile de protestatari.

- Reclama -

Mălin Bot a mărturisit că ar fi pregătit sâmbătă într-o sedință care ar fi durat mai multe ore CU MAI MULȚI OAMENI DIN AMERICA protestele pregătite în 20 ianuarie când a amenințat că va lua cu asalt împreună cu mai multe sute de mii de manifestanți Palatul Parlamentului.

Bot nu a precizat cine erau CEI DIN AMERICA menționând doar o doamnă care ar semăna cu mama sa și că unii ar proveni din diaspora.

În ultimele săptămâni, Bot a amenințat de mai multe ori pe youtube că va lua cu asalt Parlamentul acestor derbedei.

La sedința de organizare ar fi fost zeci de persoane, a mai susținut Bot.

El a mai anunțat că se pregătește o campanie cu fluturași/afișe cu protestele din 20 ianuarie care vor fi împărtiți/împărțite în întreaga țară, precum și una online, dar nu a menționat cine finanțează această campanie care conform unui calcul simplu ar costa cel puțin câteva sute de mii de euro. 

Bot a amenințat în repetate rânduri anul trecut pe youtube că în 20 ianuarie va intra cu sute de mii de oameni în Parlament pentru a opri așa numitele legi împotriva justiției.

Bot a mai afirmat că Nicolae Ceaușescu ar fi fost debarcat de la Putere în 22 decembrie 1989 deoarece nu mai avea o relație cu Uniunea Sovietică și că, de fapt, acesta era un patriot anticorupție și lupta cu elementele retrograde ale Securității și PCR.

S-a dorit revenirea socialismului, a mai susținut Mălin Bot în discursul difuzat pe youtube.

CITIȚIȘI COMENTARIUL INPOLITICS DE BOGDAN TIBERIU IACOB:

Pentru ziua de 20 ianuarie se fac eforturi întru organizarea unui mega-miting de protest față de legile justiției, în prezent avînd loc manevrele pregătitoare. Un asemenea nucleu de organizatori anonimi – cu mici excepții – a avut o întrevedere de lucru sîmbătă, cu participarea cam ciudată a unor invitați din SUA. Adevărata ciudățenie vine, însă, din cu totul altă direcție: e vorba de spectaculoasa exploatare a imaginii fostului dictator Nicolae Ceaușescu de către TFL-iști, ceea ce ridică un uriaș semn de întrebare. Asistăm la o manevră a disperării, ori la altceva, care scapă deocamdată observației?

Dezvălurile privind reuniunea de sîmbătă aparțin fostului jurnalist Mălin Bot și au fost făcute prin intermediul unui film postat pe Youtube. Activistul susține că în cursul zilei a avut loc o întîlnire a unor organizatori ai mitingului de pe 20 ianuarie, între aceștia români din diaspora americană, care s-ar arăta îngrijorați de situația din țara noastră. Nu se pronunță niciun fel de nume.

În înregistrare, Bot ține, totodată, un discurs special, din categoria celor care prind în orice epocă la un anumit public, dar cel mai bine a prins în cea bolșevică: e vorba de înfierarea celor cu averi mari.
Pînă aici ar mai fi cum ar mai fi, pentru că se poate face conexiunea cu discursul anti-corupție, dar bomba vine în momentul în care activistul ”haștag” face o voltă și livrează publicului o versiune proprie a momentului decembrie 1989. Mai exact, el susține că Nicolae Ceaușescu a fost debarcat de la putere de o conspirație a Moscovei din cauza faptului că fostul dictator se distanțase puternic de Rusia și începuse curățirea de kaghebiști a unor structuri precum armata și serviciile.

”Cum a căzut Ceaușescu? Niște oameni din afară au decis că trebuie să cadă. Moscova a decis că Iliescu trebuie să se ocupe de problema asta, l-a trimis să-l dea jos pe Ceaușescu împreună cu o întreagă armată de oameni de la Moscova, care să aducă România sub controlul Moscovei, pentru că Ceaușescu făcuse o oarecare curățenie și îndepărtase oameni ai Moscovei, kaghebiști din armată, din servicii și așa mai departe. S-a îndepărtat el de Moscova și România trebuia readusă pe axa Moscovei.” spune Bot.

Fostul jurnalist mai susține că, după eliminarea lui Ceaușescu, ”șmecherii” din preajma lui Ion Iliescu au transferat în buzunarul propriu bunurile statului, prin fraudă, în toată perioada scursă pînă la integrarea României în UE și NATO.

Sigur că orice român relativ alfabetizat are dreptul la propria opinie și viziune asupra căderii comunismului, iar Bot nu face excepție.
Totuși, e cel puțin spectaculos faptul că teza prezentată de el sîmbătă – Ceaușescu, liderul patriot și curajos care a înfruntat colosul sovietic și a fost trădat abject de ai lui – este absolut identică cu cea perpetuată ani de zile de lideri precum Corneliu Vadim Tudor ori de voci ale unor foști securiști de mare calibru.

Ce legătură ar putea exista între imaginea zdravăn edulcorată a fostului dictator și grupul tinerilor frumoși și liberi care atacă în stradă guvernarea PSD dinspre Vest, cei mai mulți fiind angajați ai companiilor multinaționale de la noi?

Care să fie puntea, arcul peste timp?
Greu de spus.
Deocamdată, singura observație pe care o putem face e aceea că marele miting, cum e denumit pe rețelele virtuale, are loc exact în perioada în care se împlinesc o sută de ani de la nașterea ”Marelui Cîrmaci”.
E posibil, e chiar probabil, ca momentul să nu treacă total nemarcat de către anumite segmente ale populației, mai ales că numărul nostalgicilor comuniști e în creștere în ultimii ani, conform tuturor sondajelor.

Totuși, a asista la o eventuală tentativă de exploatare a imaginii dictatorului de către protestatarii din stradă – poate în scopul îngroșării rîndurilor în piețe printr-o alianță ad-hoc – ar denota, în opinia noastră, o disperare maximă a TFL-iștilor și a celor care îi manipulează.
Ori ne așteaptă – cine știe – vreun scenariu încă și mai fierbinte în perioada care urmează?

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img