8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăcoronavirusVIDEO/Lider PNL din #EchipaCâștigătoare: Morții de acum nu sunt problema PNL

VIDEO/Lider PNL din #EchipaCâștigătoare: Morții de acum nu sunt problema PNL

-

Morții de acum din pandemie nu sunt problema PNL, a declarat la B1 TV Cristian Băcanu, om de bază al echipei câștigătoare, fost secretar de stat la Ministerul Justiției.

Băcanu a candidat din partea PNL la Primăria sectorului 5.

CE SCRIA ATUNCI FLUX 24:

O înregistrare video care circulă pe internet indică că fostul deputat al Partidei Romilor, Nicolae Păun, supranumit Niky Scorpion, a negociat un sprijin la alegericu candidatul PNL-USR la sectorul 5, secretarul de stat la Justiție, Cristian Băcanu.

În înregistrare Păun vorbește despre o colaborare ”după alegeri”, dar recunoaște că discuții ar fi avut loc deja.

Surse din sectorul 5 susțin că Băcanu a discutat cu mai mulți lideri ai romilor din sector încercând să obțină sprijin la alegerile de duminică. 

Nicolae Păun este, de fapt, patronul Niky Scorpion Alcom, care administrează piaţa cu acelaşi nume din cartierul Rahova. 

Grav în acest caz este că un secretar de stat la Justiție negociază cu un personaj cu probleme în justiție.

Înainte cu o lună de a fi arestat acum câțiva ani, deputatul la aceea vreme Nicolae Păun (Partida Romilor) a scris în declaraţia de avere că firma Niky Scorpion Alcom îi aparţine în proporţie de 100%. Este singura declaraţie în care recunoaşte că societatea care-i poartă numele era a lui.

2016 Februarie- procurorii DNA acuză firma Niky Scorpion Alcom de evaziune fiscală şi spălarea banilor, ambele în formă continuată; 

2016 Februarie – Nicolae Păun este arestat preventiv pentru 7 infracţiuni: folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,  schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnarea de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărarea de influenţă,  influenţarea declaraţiilor, toate în formă continuată. 

2016 Martie – Procurorii DNA au pus sechetru pe conturile firmei Niky Scorpion Alcom până la concurenţa sumei de 3.220.000 de lei, iar pe conturile lui Nicolae Păun până la concurenţa sumei de 30.470.708 de lei.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]