spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăSpecialVIDEO/ Kovesi, atac la SIE

VIDEO/ Kovesi, atac la SIE

-

Serviciul de Informații Externe nu a livrat DNA de trei ani nicio informație despre tranzacțiile pe care inculpații le fac în străinătate, nici despre faptul că mulți cercetați își mută averile în afara țării pentru a scăpa de confiscări la finalul proceselor penale, a declarat marți procurorul șef Laura Codruța Kovesi, conform B1 Tv.

„În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux”, a declarat Codruţa Kovesi la conferinţa „Piedicile si performantele anticorupţiei”.

„Credem că se pot cumpara proprietăţi imobiliare cu 6-7 milioane de euro şi niciun ofiţer de informaţii să nu se împiedice de acest lucru? Este ilegal să deţii aceste informaţii şi să nu sesizezi DNA. Nu pot să îmi explic. Există o obligaţie legală pe care trebuie ca orice ofiţer de informaţii, orice şef de serviciu trebuie să o respecte. Mi-e greu să cred că nu există informaţii. E de siguranţă naţională atunci când cineva transferă milioane de euro în altă ţară, când sume considerabile de bani sunt transferate prin offshore-uri”, a declarat procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi

Din acest motiv, procurorii anticorupție au fost nevoiți să afle astfel de informații doar prin intermediul comisiilor rogatorii.

Kovesi a mai acuzat SIE de faptul că nu transmite informații nici despre cazurile în care companii străine au dat mită pentru a putea intra pe piața românească, astfel încât procurorii trebuie să le afle tot prin intermediul comisiilor rogatorii.

 
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...