VIDEO: Fotografiile document ale lui Dan Vartanian ies în stradă, chiar în locul unde au fost făcute acum mai bine de 30 de ani

0
542

Sâmbătă a fost vernisată expoziția Bucureștiul uitat în fața Parlamentului României, eveniniment la care au participat și deputații, Cristian Rizea, șeful PSD sector 5 și Daniel Fenechiu.

PROIECTUL EXPOZIȚIEI: ORAȘUL UITAT ► fotografiile lui Dan Vartanian ►

Prima dată când fotografiile-document ale lui Dan Vartanian ies în stradă, chiar în locul unde au fost făcute acum mai bine de 30 de ani.

Prima dată când pe gardul Casei Poporului are loc o expoziție.

► CE? Fotografii-unicat cu cartierele Uranus, Izvor, Antim și Rahova, înainte și în timpul demolărilor ceaușiste din anii ’80, care le-au distrus sau le-au mutilat ireversibil. Case, biserici, destine, povești, dispărute sub lama buldozerelor.

► DE CE? Dacă ai vedea că orașul tău dispare, ai documenta ce se întâmplă, chiar dacă-i interzis? Asta a făcut Dan Vartanian în plină furie a demolărilor ceaușiste.

► UNDE? Palatul Parlamentului (Casa Poporului), intrarea spre Camera Deputaților, cea dinspre parcul Izvor și b-dul Națiunile Unite. Afară, pe gard!

► CÂND?
Vernisajul: 16 mai 2015, ora 11:00
Vizitare permanentă: o lună întreagă, până pe 16.06.2015.

În premieră, orașul dispărut acum peste 30 de ani și uitat de noi toți iese la lumină! Hai și tu să explorezi un București care a fost odată și pe care probabil nu l-ai cunoscut. Revoltă-te când vei vedea cum a fost ștearsă istoria Bucureștiului.

Proiect susținut de:

Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestiul meu drag
Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu
Rezistența Urbană

16 mai 2015: discursul domnului președinte Cristian Rizea la vernisajul expoziției „Orașul uitat”.

Posted by PSD Sector 5 on 16 Mai 2015