spot_img
18 C
București
vineri, septembrie 13, 2024
AcasăPoliticaCristian Rizea, vizită la marea poetă și actriță Flavia Buref

Cristian Rizea, vizită la marea poetă și actriță Flavia Buref

-

Președintele PSD Sector 5, deputatul Cristian Rizea, a mers sâmbătă împreună cu doamnele din organizația de femei a partidului în vizită la marea poetă și actriță din Generația de Aur a scenei românești, doamna Flavia Buref.

- Reclama -

Ajunsă la venerabila vârstă de 80 de ani și locuind în sectorul 5, doamna Flavia Buref a primit cu inima deschisă vizita echipei PSD, urând totodată succes președintelui Cristian Rizea în toate demersurile sale.

- Advertisement -

“E bine să nu uităm niciodată marii artiști ai scenei românești și îmi propun, și eu și echipa mea, să fim alături de acești oameni și să le aducem o rază de speranță ori de câte ori putem”, a declarat Cristian Rizea.

Flavia Buref (*29.11.1934), se trage dintr-o familie refugiata din Bitolia, Macedonia, fiind ultima urmasa a acesteia, purtand un nume deosebit si unic. A absolvit “Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale“ (IATC) din Bucuresti în 1956, facand parte din „Generatia de Aur”, avand colegi pe: Amza Pelea, Draga Olteanu Matei, Constantin Rautki, Silviu Stanculescu, Silvia Popovici, Sanda Toma, Victor Rebenciuc, Gheorghe Cozorici, George Constantin si Mircea Albulescu…

- Advertisement -

Debuteaza in film in 1957, in drama inspirata din ororile razboiului „Dincolo de Brazi”, in regia lui Mircea Drăgan si Mihai Iacob, continuand colaborarea cu acesti regizori si in filmul „Setea” din 1960, pe un scenariu de Titus Popovici, dupa romanul omonim al acestuia. Urmeaza comedia “Doi Băieţi ca Pîinea caldă“ (1962) in regia lui Andrei Călăraşu si apoi “Camera albă “ in regia lui Virgil Calotescu in 1964, dar rolul ei din „Nu filmăm să ne amuzăm” alaturi de Toma Caragiu in regia Iulian Mihu din 1974, este considerat ca fiind cel mai reusit, fiind -din pacate- si ultimul…

Începand din 1974 scrie sute de texte de muzica usoara dintre care unele au devenit „slagere cunoscute”, romane, versuri, carti de copii. etc. * Sursa: Cinemagia

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img