VIDEO EXCLUSIV/ Afacerea dubioasă a primarului Daniel Florea cu turcii de la Moscova explodează: SUTE DE OAMENI PROTESTEAZĂ

0
1013

Scandal la compania care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi în sectorul 5 al Capitalei. Un protest a avut loc joi la care au participat sute de angajați ai companiei care îl acuză pe primarul Daniel Florea că dorește să ii concedieze după ce afacerea a fost dată unei companii turcești pe o sumă de 200 milioane euro.

Interesant este că firma turcească este specializata în imobiliare. Mai mult contractul poate fi reziliat doar cu acordul firmei turcești cu sediul la Moscova.

O firmă din Turcia, Esta Inșaat Sanayi Lojistik Ve Diș Ticaret Anonim Șirketi, a câștigat acordul-cadru pe 4 ani, de până la 888.950.808 milioane lei fără TVA, scos la licitație de Primăria Sectorului 5 pentru servicii de întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor aparținând domeniului public și privat de pe raza administrativă, informeaza Hotnews. La licitație a participat o singură firmă, respectiv câștigătorul. Contractul a fost atribuit pe 24 aprilie 2020.

DEZVĂLUIRI DESPRE CONTROVERSATA AFACERE PUBLICATE DE BULETIN.DE:

În stare de urgențăPrimăria Sectorului 5 a atribuit o licitație de aproape un miliard de lei, adică aproximativ 185 milioane de EURO, unei firme turcești cu sediul în Moscova. La doar câteva luni înainte de terminarea mandatului său, primarul Daniel Florea a stabilit cine se va ocupa de amenajarea și întreținerea spațiilor verzi în următorii patru ani. El a ales câștigătoare o firmă specializată în construcții.

În prima zi a lunii mai, de Ziua Muncii, când România se afla încă în stare de urgență instituită din cauza pandemiei, Primăria Sectorului 5 se preocupa de întreținerea și modernizarea spațiilor verzi și atribuia un contract de 888.950.808 RON, adică 185 milioane de EURO. Banii vor merge la o asociere de patru firme condusă de o societate turcească cu sediul în Moscova, specializată în construcții.

Decizia de a cheltui un miliard de lei pe modernizarea spațiilor verzi din sector a fost luată, conform caietului de sarcini, pentru a „dezvolta o perspectivă calitativă asupra spațiilor verzi urbane” și pentru că este „o necesitate stringentă. Totodată, e relevant de menționat că această decizie a avut loc cu doar câteva luni înainte de terminarea mandatului său de primar, astfel că următorul primar al Sectorului 5 va fi obligat să continue colaborarea încheiată de Daniel Florea. Conform acordului-cadru, doar promitentul contractant, adică firma, are posibilități de a rezilia contractul.