spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneVIDEO/ Elon Musk: Inteligența artificială ar putea eradica umanitatea

VIDEO/ Elon Musk: Inteligența artificială ar putea eradica umanitatea

-

Oamenii trebuie să devină cyborgi dacă vor să rămână relevanți într-un viitor dominat de inteligența artificială (AI). Acesta a fost cel mai recent avertisment făcut de antreprenorul și programatorul miliardar Elon Musk la un mare eveniment desfășurat la Dubai, relatează The Guardian.

Vizionar capricios pentru unii, personaj „șocant” pentru alții, americano-canadianul de origine sud-africană Elon Musk, nu lasă pe nimeni indiferent. Patron, între altele, al companiilor Tesla și SpaceX, miliardarul în vârstă de 45 de ani aruncă o privire în viitorul nostru, care în viziunea lui nu arată deloc reconfortant. În ultimul său discurs pronunțat la World Government Summit din Dubai, la 13 februarie, aproape lansează un ultimatum: dacă omul nu poate bate mașina, cel mai bine este să devină una.

- Advertisement -

Musk a susținut că, întrucât inteligența artificială devine mai sofisticată, aceasta va conduce la șomaj în masă. „Vor fi tot mai puține locuri de muncă pe care un robot să nu le poată face mai bine” decât omul, a declarat el la World Government Summit.

- Advertisement -

„Inteligența artificială ar putea eradica umanitatea, și asta mai repede decât am putea crede. Este o situație periculoasă”, a avertizat Elon Musk în fața a peste 4.000 de persoane.

Nu este prima dată când Musk vorbește despre nevoia oamenilor de a evolua, aceasta fiind o temă constantă a discuțiilor sale cu privire la modul în care societatea să poată facă față amenințării perturbatoare a AI.

Dacă oamenii doresc să continue să adauge valoare economiei, ei trebuie să-și crească abilitățile printr-o „simbioză a inteligenței umane și a celei artificiale”. Dacă nu reușim să facem acest lucru, vom risca să devenim „pisici de casă” ale inteligenței artificiale, a avertizat Elon Musk.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img