AcasăArmataVIDEO/ Coreea de Nord a sărbătorit că a devenit STAT NUCLEAR care...

VIDEO/ Coreea de Nord a sărbătorit că a devenit STAT NUCLEAR care poate ataca „întreg continentul american”

-

Coreea de Nord a sărbătorit vineri cu fast ultima sa lansare de rachetă balistică intercontinentală, în piețele publice având loc spectacole coregrafice și focuri de artificii, transmite AFP, care citează la rândul său o publicație oficială nord-coreeană.

Cotidianul Partidului Muncitorilor, Rodong Sinmun, a publicat pe prima pagină fotografii ce prezintă piața Kim Il-Sung (Kim Ir-Sen — n.red.), din Phenian, decorată cu portrete ale foștilor lideri ai țării și arhiplină cu soldați și cetățeni aplaudând frenetic.

„Sărbătorim călduros lansarea reușită a Hwasong-15, care a demonstrat restului lumii puterea Chosun (Coreea de Nord — n.red.)”, se putea citi pe un banner din mulțime. „Trăiască generalul Kim Jong-Un, care a realizat marele nostru obiectiv de a deveni stat nuclear”, scria pe un altul.

Chiar dacă Kim Jong-Un nu a participat la manifestări — el nu asistă de obicei la acest gen de evenimente—, adunarea de vineri a reunit cadre strategice ale armatei, guvernului și partidului, arată AFP.

Coreea de Nord a afirmat miercuri că și-a îndeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, după ce a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care pune în raza sa de acțiune „întreg continentul american”.

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat „cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forțe nucleare de stat”, potrivit agenției oficiale KCNA.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...