spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeVIDEO/Biden a promis că va "pune capăt" gazoductului Nord Stream 2 pe...

VIDEO/Biden a promis că va „pune capăt” gazoductului Nord Stream 2 pe 7 februarie, acuză rușii

-

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a subliniat că președintele american Joe Biden a promis că va „pune capăt” gazoductului Nord Stream 2 pe 7 februarie 2022.

- Reclama -

Anterior, Zakharova a spus că președintele SUA trebuie să răspundă la întrebarea dacă Washingtonul și-a dat seama de amenințarea sa împotriva conductei. Ea a publicat, de asemenea, imagini video ale discursului lui Biden din 7 februarie, în care acesta a spus că „Dacă Rusia invadează [Ucraina], atunci va exista Nord Stream 2 mai lung”.

În aceeași zi, administrația americană a negat că Biden ar fi amenințat că va distruge fizic conductele Nord Stream.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, Biden a vrut să spună că Washingtonul va colabora cu Germania pentru a se asigura că conducta nu va fi angajată.

„Există o mare diferență între „a nu te implica” și „a pune capăt”, a spus Zakharova pe canalul ei Telegram. „Președintele SUA a spus aceasta din urmă”.

„Din acest motiv, John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă a fost atât de îngrijorat de reducerea aprovizionării prin Nord Stream din cauza incapacității Germaniei de a returna turbina cu gaz în Rusia, numind-o un exemplu de utilizare a energiei ca armă? de Rusia? Sau nu știa că proiectul era „înghețat”?” a glumit diplomatul ironic.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img