spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasămareVIDEO: Băsescu o acuză indirect pe Kovesi că a îngropat dosarul Mineriadei

VIDEO: Băsescu o acuză indirect pe Kovesi că a îngropat dosarul Mineriadei

-

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip din septembrie 2009 în care îi cerea răspicat procurorului general de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

- Reclama -

Şeful statului de atunci i-a cerut lui Kovesi să comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele revoluţiei şi daca există o speranţă că aceste dosare vor fi duse la finalizare, iar procurorul general a replicat că. depinde de ceea ce intelege Traian Băsescu prin speranţă şi a spus că dosarele vor fi judecate cu celeritate dar nu poate promite o soluţie.

Traian Băsescu: Ce se întâmplă cu aceste dosare de la domnul general Voinea, care, înțeleg, s-a pensionat. A vrut, n-a vrut să mai lucreze, nu mai știu, dar lasă o speranță că se va soluționa într-un sfârșit.

Laura Codruța Kovesi: Domnule președinte, depinde ce înțelegeți prin speranță. Am spus că vom soluționa cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluție. V-am promis că vom găsi o soluție și nici pot să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut.

Traian Băsescu: Doamna procuror, cred că ați înțeles foarte bine ce v-am spus și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceți o declarație. Vorbiți cu șeful statului, care vă spune așa: au murit 1600 de oameni la Revoluție, iar voi închideți dosarul. Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreți să spuneți, că vă impun o soluție? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva?”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...