VIDEO/ AIURITOR/Deputat PNL către dascăli: Partidul din care fac parte e cel care VĂ CHEAMĂ prin vocea mea

0
368

Gafă de proporții a deputatei PNL de Hunedoara Carmen Eleonora Hărău. Prezentă la o dezbatere publică privind viitorul Educației –  eveniment organizat la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, deputata le-a recomandat dascălilor prezenți să studieze legea finanțării campaniilor electorale și să candideze pentru că nici măcar nu știu „cât potențial electoral au”, scrie Hunedoara Liberă.

Totul s-a petrecut după ce președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu a prezentat o serie de probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ. Printre acestea , au fost enumerate: dezinteresul financiar accentuat față de educație și deciziile care sunt motivate de alte interese decât cele educaționale.

Imediat după acest moment, deputata a cerut să i se dea cuvântul.

Carmen Hărău le-a transmis profesorilor prezenți în sală că pot găsi rezolvarea la problemele lor dacă vor intra în politică. Deputata le-a recomandat să citească legea finanțării campaniilor electorale și să ia în calcul înscrierea într-un partid pentru a candida pentru că „de această dată, campaniile electorale nu vor mai fi atât de costisitoare.”

„Haideți în politică, oameni buni! Educația trebuie să intre în sistem. Evident că partidul din care fac parte e cel care vă cheamă prin vocea mea, dar nu e o condiție. Dumneavoastră aveți un potențial electoral de care nici nu vă dați seama. Este apelul meu sincer, dezinteresat”, le-a mai spus Carmen Hărău profesorilor din județul Hunedoara.

Îndemnul deputatei a strânit rumoare în sală, iar secretarul de stat prezent la eveniment a părăsit lucrările simpozionului criticând politizarea la care a asistat.