spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneVictorioși în alegeri, Principala coaliție pentru independența Cataloniei anunță: SECESIUNE ÎN 2017

Victorioși în alegeri, Principala coaliție pentru independența Cataloniei anunță: SECESIUNE ÎN 2017

-

Principala coaliție pentru independență a Cataloniei estimează că este în măsură să lanseze procesul care va duce această regiune din nord-estul Spaniei către secesiune în 2017, a confirmat luni Raul Romeva, cap de listă al secesioniștilor, informează luni agenția de presă AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Mesajul (alegătorilor) este clar. Avem majoritatea care legitimează total demararea procesului’, a declarat Raul Romeva, într-o conferință de presă susținută la Barcelona, a doua zi după alegerile regionale în urma cărora forțele secesioniste au câștigat 72 de locuri, adică majoritatea absolută în parlament, însă numai 47,8% din sufragii.

‘Dacă s-ar fi dorit numărarea voturilor ‘pentru’ sau ‘împotrivă’, soluția ar fi fost simplă. Aceasta se numește referendum, iar dacă cineva ar fi vrut referendum, ar fi trebuit să-l organizeze’, a adăugat el.

Guvernul de la Madrid s-a opus organizării unui referendum.

Romeva a precizat că este deschis ‘dialogului’ în baza mandatului care le-a fost conferit de catalani, adică doar cu privire la modul în care să se poate ajunge la independență.

La Madrid, șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a reiterat luni că nu va discuta despre sfârșitul unității Spaniei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img