spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăArmataVicepreședintele Comitetului militar al NATO PUS LA PUNCT de premierul bulgar la...

Vicepreședintele Comitetului militar al NATO PUS LA PUNCT de premierul bulgar la Sofia: NU va EXISTA o flotilă a aliaților în Marea Neagră

-

Generalul Mark O. Schissler, vicepreședinte al comitetului militar al NATO, a avut dumincă întrevederi la Sofia cu oficialități bulgare, iar pe agenda discuțiilor s-a aflat și o posibilă flotilă aliată în Marea Neagră, transmite BTA. Generalul american de aviație se află într-o vizită oficială de trei zile în Bulgaria, la invitația șefului apărării, generalul Konstantin Popov, transmite Agerpres.

Popov a declarat, după dialogul lui Schissler cu premierul Boiko Borissov, că acesta din urmă și-a exprimat clar poziția privind menținerea unei zone fără tensiuni în Marea Neagră.

„Nu va exista o flotilă în Marea Neagră, dar Bulgaria poate solicita același sprijin ca și Grecia în cazul unui val mai mare de migranți, cu multe nave care transportă migranți. Deocamdată nu este cazul,” a afirmat generalul bulgar. Potrivit acestuia, nu se așteaptă ca NATO să asigure sprijin Bulgariei și pentru frontierele sale terestre. „Aceasta nu este misiunea NATO”, a spus el.

Președintele român Klaus Iohannis a propus o flotilă în Marea Neagră, dar varianta nu a fost acceptată de premierul bulgar Boiko Borisov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img