spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăhighlightVicepreședinte CEC Bank: „În Roma Antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în...

Vicepreședinte CEC Bank: „În Roma Antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau”

-

Declaraţie fără precedent a unui bancher, care seamănă mai mult cu o ameninţare la adresa rău-platnicilor: „În Roma Antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau”, spune Mirela Iovu, vicepreşedintele CEC Bank, transmite Digi 24.

Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Exista şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor”, a spus ea, citată de Hotnews.

- Advertisement -

Mirela Iovu a explicat că a vrut să ridice un semn de întrebarea faţă de onestitatea celor pe care banca îi finanţează şi care astăzi beneficiază de a doua şansă, prin legea insolvenţei. 

„Nu se mai vorbeşte despre debitorul de rea-credinţă. Azi vorbim de debitori oneşti cărora trebuie să li se acorde a doua şansă. Personal nu sunt pe o pantă optimistă – legea insolvenţei nu este perfectă şi nu ar putea fi vreodată perfectă”, mai spune Mirela Iovu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img