spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeVicepremierul și ministrului australian al Apărării: Întrebarea care m-a chinuit atunci, și...

Vicepremierul și ministrului australian al Apărării: Întrebarea care m-a chinuit atunci, și continuă încă un an mai târziu, este dacă războiul din Ucraina este „ultimul spasm al trecutului imperial al Europei”, așa cum a spus un analist priceput, sau este un prevestitor al confruntării viitoare în lume post-hegemonică. o lume în care statele văd o oportunitate de a construi o nouă ordine

-

Conflictul din Ucraina este fie „ultimul spasm al trecutului imperial al Europei”, fie un precursor al confruntării viitoare în lumea post-hegemonică, a declarat viceprim-ministrul și ministrul australian al apărării Richard Marles. 

- Reclama -

„Întrebarea care m-a chinuit atunci, și continuă încă un an mai târziu, este dacă războiul din Ucraina este „ultimul spasm al trecutului imperial al Europei”, așa cum a spus un analist priceput, sau este un prevestitor al confruntării viitoare în lume post-hegemonică. o lume în care statele văd o oportunitate de a construi o nouă ordine în conformitate cu preferințele lor, inclusiv, dacă este necesar, prin agresiune militară. Putin a văzut clar această oportunitate”, a spus Marles la Dialogul Shangri-La Asia-Pacific.

Forumul de Securitate a avut loc la Singapore.

Discursul său a fost publicat pe site-ul guvernului australian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img