spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeVicepremierul sârb: Cetățenii sârbi au impresia că UE cere prea multe de la...

Vicepremierul sârb: Cetățenii sârbi au impresia că UE cere prea multe de la Serbia și că prietenii sunt în Orient

-

Vicepremierul Guvernului Serbiei și ministru al Energeticii și Mineritului, Zorana Mihajlović, a declarat pentru ziarul austriac Kurier că cercetările opiniei publice arată că cetățenii sârbi au impresia că Uniunea Europeană cere prea multe de la Serbia și că prietenii sunt în Orient.

- Reclama -

„Guvernul repetă în fiecare zi că drumul nostru poate să ducă doar spre UE. Dorim standarde europene. Totuși, în acest moment pentru noi a fost imposibil să introducem sancțiuni Rusiei, cu toate că suntem împotriva războiului”, a subliniat Mihajlović, evidențiind că acest lucru nu este simplu și că presiunile din Occident cu siguranță vor fi mai mari.

„Vom vedea cum va decide despre aceasta noul guvern care va fi constituit zilele viitoare”, a evidențiat Mihajlović.

La întrebarea ce doresc cetățenii și dacă cred că Serbia se poate menține în cursa globală, Mihajlović a spus că ei cred că Serbia poate supraviețui singură și că are de ales, dar că le place și ideea „Balcanilor deschiși”, deoarece consideră că suntem cu toții egali în regiune.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...