spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizePutin-Xi, "o întâlnire foarte importantă", afirmă Kremlinul

Putin-Xi, „o întâlnire foarte importantă”, afirmă Kremlinul

-

Președintele rus Vladimir Putin plănuiește să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping și alți lideri străini la următorul summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan, a declarat jurnaliștilor consilierul Kremlinului Yury Ushakov.

„Pregătirile intense sunt în curs de desfășurare pentru discuțiile dintre președintele nostru și președintele RPC, Xi Jinping, care sunt planificate să aibă loc în timpul reuniunii Consiliului șefilor de stat al Organizației de Cooperare din Shanghai de la Samarkand din 15-16 septembrie”, a spus el.

Potrivit oficialului de la Kremlin, întâlnirea „va fi foarte importantă din motive evidente”.

Discuțiile vor face parte dintr-un „număr de întâlniri bilaterale” pe care Putin le va avea în marja summit-ului, a spus Ushakov. Planul este, de asemenea, să organizeze tradiționalul summit trilateral al Rusiei, Chinei și Mongoliei, a spus oficialul.

Invitațiile la summitul de la Samarkand au fost trimise multor lideri, inclusiv din țările observatoare, care sunt țările care mențin legături cu această organizație, potrivit consilierului de la Kremlin. Liderii au fost, de asemenea, invitați din țările care manifestă interes pentru a se angaja cu SCO, fără a avea un statut oficial în cadrul organizației, a spus el.

„Cele două zile în Samarkand vor fi foarte aglomerate”, a spus Ushakov.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...