Vicepremierul dizident Paul Stănescu vrea ca amnistia și grațierea să se facă în Parlament

0
164
Paul Stanescu, presedintele consiliului judetean Olt, soseste la o sedinta a conducerii PSD, in Bucuresti, marti, 21 octombrie 2014. Reuniunea conducerii centrale a partidului are loc în conditiile în care deputatul Viorel Hrebenciuc, pe al cărui nume a fost făcută cerere de încuviintare a arestării preventive, si-a dat demisia, în cursul diminetii, din Parlament. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Paul Stănescu le-a transmis colegilor, la şedinţa CEX al PSD de vineri, că este nevoie în An Centenar de amnistie şi graţiere, iar acestea ar trebuie să fie realizate prin procedură parlamentară, nu printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La începutul lunii septembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, că pentru el personal şi pentru formaţiunea pe care o conduce ideea unei amnistii nu este o „iluzie juridică”, precizând că trebuie o soluţie să se repare „nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instanţe”.