spot_img
25.2 C
București
joi, septembrie 21, 2023
AcasăParlamentare 2016Vicepremierul Dîncu, mesaj duminică dimineață împotriva PSD: Să nu-i mai amăgim pe...

Vicepremierul Dîncu, mesaj duminică dimineață împotriva PSD: Să nu-i mai amăgim pe oameni cu pomeni în schimbul voturilor

-

O resetare înseamnă să nu-i mai amăgim pe oameni cu pomeni în schimbul voturilor, ci să le deschidem mintea sau să-i ajutăm să se pregătească pentru a rezista mai bine competiției dintre ei sau competiției noastre cu alte state. A reseta înseamnă reguli stricte, adică să nu-i lăsăm a se sinucide pe șosele, să moară absurd în spitale, chiar să-i oprim pe oameni să facă tâmpenii cu libertatea lor, a scris vicepremierul Vasile Dîncu pe blogul său duminică dimineață.

- Reclama -

Dîncu este considerat un apropiat al PSD, el fiind în trecut membru al partidului.

Mesajul lui Dîncu pare aparent împotriva PSD, acest partid fiind cel care a promis creșteri masive de salarii.

Guvernele și politica, în general, construiesc o lume tot mai impersonală, o lume care se distanțează de om. Guvernele nu mai știu nimic despre cum trăiesc oamenii simpli, ce mănâncă, la ce visează, de ce nu dorm nopțile, care sunt motivele bucuriei sau furiei. Ele nu înțeleg de ce pleacă doctorii din România, de ce ei nu sunt patrioți și nu au o vocație a sacrificiului aproape sinucigașă; nu au studiat vreodată clientelismele și nepotismele din spitale, corupția și autismul șefilor, umilirea zilnică și cerințele tot mai nervoase ale pacienților. Guvernele se gândesc la investiții străine sau la creșterea PIB sau la cea a eficienței unor sectoare, dar nu se gândesc la țăranii care nu pot să pună sămânța la timp sau care nu au bani să se racordeze la conducta de apă pe care Guvernul le-a adus-o la poartă.Trebuie să cerem prin votul nostru parlamentului si viitorului guvern să stabilească priorități umane, poate la scară mică, dar care să aibă efect asupra vieții de zi cu zi. Echilibrele economice trebuie urmărite, chiar și nivelul de deficit stabilit de Comisia Europeană, dar nu în momentul când mor oameni pentru că sunt prea departe de spital și nu avem salvări pentru ei și nici atunci când sute de mii de copii nu pot urma liceul sau când medicii pleacă din țară cu miile, a mai scris Dîncu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img