Home Social Vicepremierul Dîncu: Jazz-ul se ascultă mai bine în miros de mici

Vicepremierul Dîncu: Jazz-ul se ascultă mai bine în miros de mici

0

Vicepremierul Vasile Dîncu, prezent vineri seară la prima ediție a Ferentari Jazz Fest, eveniment găzduit în Piața Ferentari din Capitală, a declarat că acest gen de muzică se ascultă parcă mai bine în miros de mici, decât de parfum francez, transmite Agerpres.

„Cartierele populare sunt cartierele unde pulsează viața, sunt cartierele unde se nasc marii artiști, marii scriitori. (…) Ce se întâmplă aici este aproape unicat în țară. Nici nu încerc să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă de 10-15 ani ar fi putut să existe o colaborare între Guvern și Primăria sectorului 5, între Guvern și Primăria Generală a Capitalei. Cred că Bucureștiul ca și capitală ar fi fost cu totul în altă parte în ceea ce privește viața oamenilor în aceste locuri. Sunt foarte fericit că particip la acest moment pentru că mi se pare că jazz-ul se ascultă mult mai bine în miros de mici decât de Chanel 5. Parcă are mai multă viață, mai mult ritm și acest lucru este minunat”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

El s-a declarat bucuros să participe la acest debut de proiect de regenerare urbană, menționând că în urmă cu 25 de ani a fost prezent la Marsilia, în Franța, la un eveniment similar, unde se încerca revitalizarea conștiinței și a psihologiei locuitorilor dintr-un cartier.

„În parteneriatul pe care îl avem cu Primăria Generală și cu Primăria Sectorului 5 nu ne limităm la a face muzică, spectacole, a încerca să le demonstrăm oamenilor din cartierele populare că și ei contează, că au drepturi egale pentru cultură și toate formele de viață bună pe care le putem închipui. Aici vor urma și alte proiecte legate de îmbunătățirea calității de locuit, a transportului, a locurilor publice. Este un proiect complex care se va derula pentru câțiva ani”, a spus el.

Primarul general, Gabriela Firea, a mărturisit că o leagă o „amintire extrem de prețioasă” de Sectorul 5, deoarece în primul an de facultate a locuit în gazdă chiar în cartierul Ferentari.

„Tranzitam distanța între cartierul Ferentari, Universitatea București și Calea Victoriei, unde începusem să lucrez la ziarul ‘Azi’. Bineînțeles, pe tot acest parcurs, trecând practic prin mai multe epoci, cartiere, generații ale Capitalei. (…) De multe ori tindem să izolăm anumite zone, iar atunci când colaborăm, chemăm oamenii din acele zone la centru, în loc să mergem noi în cartiere”, a subliniat ea.

Ad

Exit mobile version