spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasămediuVicepremierul Dâncu vrea CONSENS NAȚIONAL între președinte și principalele partide

Vicepremierul Dâncu vrea CONSENS NAȚIONAL între președinte și principalele partide

-

Președintele României și șefii celor mai importante partide ar trebui să gândească, în toamnă, un proiect de consens național, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la Realitatea TV.

„Tendința cred că este bună, spre schimbare, spre a aduce ceva nou. Când îi schimbi pe aceiași unii cu alții, asta nu este foarte bine. Dar în toamnă ar trebui să ne gândim la proiectul României și (…) cred că președintele țării și cu șefii partidelor cele mai importante din România vor trebui să gândească acest proiect, adică acest proiect de consens național, să lucrăm pe câteva priorități. Eu cred că acest lucru se tot cere de multă vreme și niciodată nu s-a respectat. Am avut o singură dată în istoria noastră ceea ce s-a numit spiritul de la Snagov, atunci când încă trăia seniorul Coposu, când a fost o primă înțelegere între Ion Iliescu, liberalii de atunci, Câmpeanu și ceilalți. Spiritul de la Snagov a fost o idee, sigur că nu s-a concretizat într-un plan în momentul respectiv, dar a fost ideea de consens și ideea de strategie națională. Acum, în pregătirea centenarului (Marii Uniri de la 1918, n.r.), cred că ar trebui să facem mai mult pentru asta. Și noi, cei din Guvern, am propus chestiunea asta. Noi nu vrem o legitimitate în plus, nici nu vrem să conducem după aceea, după alegeri, dar am vrea ca (…) ce este valoros din munca noastră să poată fi continuat de ceilalți”, a spus Vasile Dîncu.

- Advertisement -

Acesta a precizat că la preluarea mandatului de către actualul Guvern a avut iluzia că ar exista „un fel de preconsens”. „Am avut această iluzie în decembrie, când am venit la Guvern. Ne-am întâlnit cu conducătorii partidelor, ne-am întâlnit împreună cu premierul Dacian Cioloș și cumva am constituit atunci o înțelegere, un fel de preconsens”, a afirmat Dîncu.

Totodată, Vasile Dîncu a spus că este necesar un „moment zero”, care ar putea exista în toamnă.

- Advertisement -

„Am avea nevoie de un moment zero, cum ar fi momentul acestei toamne. (…) O să vedeți la toamnă când se vor număra bobocii. (…) Momentul ăsta este liber la criticat tehnocrați (…), pentru că din toate părțile se poate face orice și noi n-avem timp să le răspundem și nici nu vrem să intrăm în polemici inutile”, a explicat Vasile Dîncu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img