spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeVicepremierul bulgar a demisionat din cauza "femeilor piţigăiate"

Vicepremierul bulgar a demisionat din cauza „femeilor piţigăiate”

-

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva declaraţiilor sale despre activiştii pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, informează Reuters. „Îmi înaintez demisia ca urmare a campaniei continue de presă împotriva mea”, a anunţat el, la sediul guvernului de la Sofia.

- Reclama -

Potrivit biroului de presă al guvernului, premierul Boiko Borisov a acceptat în cursul serii demisia lui Simeonov.

Simeonov, care coordona politicile economice şi demografice, le-a numit pe activiste „femei piţigăiate” şi a sugerat că ele „speculează” situaţia copiilor bolnavi. El şi-a cerut scuze după o săptămână de la publicarea comentariilor sale, dar numai după o şedinţă cu partenerii de coaliţie.Borisov, care conduce din 2017 guvernul de coaliţie unde Simeonov reprezenta alianţa de partide naţionaliste Patrioţii Uniţi, şi-a cerut şi el scuze în numele vicepremierului, dar a declarat că nu poate să-i ceară acestuia demisia fără a periclita stabilitatea executivului, susţinut în parlament de o majoritate cu un singur deputat peste minimul necesar.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...