spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăUncategorizedVicepremier italian: Macron trebuie să se trateze

Vicepremier italian: Macron trebuie să se trateze

-

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat miercuri că preşedintele francez Emmanuel Macron este un politician „periculos” care ar trebui „să se trateze”, după ce liderul de la Elysee a vorbit din nou despre posibilitatea trimiterii unor trupe în Ucraina pentru a susţine armata acesteia în războiul cu Rusia, relatează AFP.

Un obişnuit al declaraţiilor ce fac notă discordantă faţă de politica pro-Kiev a şefei guvernului italian Georgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta Liga a reacţionat astfel în faţa presei după declaraţiile lui Macron şi ale fostului premier italian Mario Monti, care a afirmat şi el că, la un moment dat, ar putea fi „necesară” trimiterea unor trupe străine în Ucraina.

- Advertisement -

„Ei ar trebui să se trateze”, a spus Salvini despre Macron şi Monti. „Cei care au această părere (că ar trebui trimise trupe în Ucraina – n.red.) şi o spun ca şi când ar fi ceva normal, este valabil deopotrivă pentru Macron şi Monti, sunt periculoşi”, crede vice-premierul italian.

„Dacă ei vor atât de mult să se bată, atunci să plece în Ucraina, mâine, sunt aşteptaţi acolo”, a completat Matteo Salvini, care l-a acuzat şi în martie pe Emmanuel Macron că „reprezintă un pericol pentru ţara noastră şi pentru continentul nostru”.

- Advertisement -

Reacţia lui Salvini de atunci venise după ce, la finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei desfăşurată la sfârşitul lunii februarie la Paris, Macron a sugerat prima dată posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a motivat el, „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război”. Într-un interviu acordat săptămâna trecută publicaţiei The Economist, preşedintele francez a reafirmat că nu exclude posibilitatea trimiterii unor trupe străine în sprijinul Ucrainei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img