spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăSpecialViceguvernatorul Băncii Naționale, Bogdan Olteanu, REȚINUT de DNA

Viceguvernatorul Băncii Naționale, Bogdan Olteanu, REȚINUT de DNA

-

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi noapte, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat la DNA, în cursul zilei, pentru cumpărare de influenţă, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

- Reclama -

UPDATE:Comunicatul DNA despre reținerea lui Bogdan Olteanu: A primit un milion de euro în sediul partidului

Bogdan Olteanu urmează să fie prezentat vineri judecătorilor pentru aprobarea mandatului de arestare.

Prin anuntarea „pe surse judiciare”, imediat dupa ora 1am, a faptului ca Bogdan Olteanu a fost retinut, precum si divulgarea de detalii din dosar, DNA tocmai a comis o serie de infractiuni si abuzuri care vor necesita a fi investigate de Parchetul General si CSM.”Procedura din cursul urmăririi penale este NEPUBLICA”, spune art. 285 (2) din Codul de procedura penala.Pe partea cealalta, Codul penal spune la art. 304:”Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”Daca Parchetul General si CSM se vor autosesiza maine, pentru a cerceta aceste abuzuri ale DNA, vor arata ca isi inteleg menirea de institutii ale statului de drept, care respecta si apara drepturile cetatenilor.Pe partea cealalta, o eventuala lipsa a lor de reactie va arata ca aceste institutii s-au indepartat de la datoria pe care o au, devenind doar unelte de represiune in mana unor erdogani made in Romania.Maine, la zi, va fi un test important pentru democratia si statul de drept din Romania, afirmă pe facebook Chris Terheș, președinte Coaliției Românilor împotriva Corupției din SUA.

Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunării în 2008 (n.r. — Liviu Mihaiu), spune Agerpres. Sursele au arătat că acesta nu a recunoscut că a primit bani.

Aceleași surse au precizat că banii au fost duși la Bogdan Olteanu cash printr-un intermediar al lui Vîntu.

Suma despre care se vorbește în acest caz s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro, dar se face referire și la sprijin electoral, servicii de marketing și consultanță pentru traficarea influenței în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice, au mai spus sursele citate.

Potrivit unor informații, Sorin Ovidiu Vântu ar fi depus, joi,  un memoriu la sediul DNA prin care arată că i-ar fi dat lui Tăriceanu un milion de euro pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Rezervației Delta Dunării.De asemenea, Vântu l-ar fi turnat la DNA și pe Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR.

CITIȚI ȘI:Înregistrare video cheie în scandalul SOV-Tăriceanu-Olteanu-Mihaiu și un interviu

Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării în 18 septembrie 2008, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img