spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeVenirea noului guvern a blocat preluarea portului Drobeta Turnu Severin de către...

Venirea noului guvern a blocat preluarea portului Drobeta Turnu Severin de către municipalitate, acuză primarul Marius Screciu

-

Din păcate schimbarea guvernului a blocat preluarea portului din Drobeta Turnu Severin de către municipalitate. Am vorbit ieri (n.red-marți) cu fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc și aștept de la dânsul să îmi comunice unde s-a oprit procedura. Dacă guvernul PSD rezista până la sfârșitul anului cu siguranță portul ar fi ajuns la municipalitate sau demersurile ar fi fost realizate în proporție de 90%, a declarat miercuri seară la RTS Severin primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu (PSD).

- Reclama -

Preluarea portului ne-ar fi ajutat din punct de vedere turistic, dar și economic. Avem un plan integrat privind preluarea și dezvoltarea portului. Preluarea portului trebuie să fie prioritate a tuturor factorilor politici din municipiu și județul Mehedinți. E păcat sî îl lăsăm în continuare sî se degradeze, să nu avem o faleză, e păcat să nu investim și să nu căutăm să atragem fonduri euopene, de exemplu pe POIM sunt foarte mulți bani prin care putem dezvolta portul, a susținut primarul din Drobeta Turnu Severin.

Primarul Marius Screciu a acuzat structura de la Giurgiu care administrează în prezent portul.

Aceea structură de la Giurgiu nu a fost și nu este interesată sî caute soluții pentru modernizarea și dezvoltarea portului din Drobeta Turnu Severin, atât cel turistic cât și cel comercial, și de aceea este obligatoriu să fie preluat de comunitate, și-a susținut demersul primarul Marius Screciu.

În toamna anului trecut ministrul de la aceea vreme al transporturilor, Răzvan Cuc, a inițiat transferul a 5 porturi din județul Mehedinți către Primăriile pe raza cărora funcționează, dar schimbarea Executivului a oprit acest proces.

INTEGRAL INTERVIUL CU PRIMARUL DIN DROBETA TURNU SEVERIN, MARIUS SCRECIU, DE LA RTS SEVERIN:

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...