spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriVasile Dîncu anunţă că şi parlamentari de la alte partide vor susţine...

Vasile Dîncu anunţă că şi parlamentari de la alte partide vor susţine guvernul PSD-ALDE

-

‘Cred că în acest moment există posibilitatea să existe un guvern stabil. Depinde ce va face PSD, depinde și de interacțiunea dintre partidul care a câștigat destul de net alegerile și președinte, cel care desemnează premierul. Cred că în acest moment, alături de PSD și ALDE se pot adăuga și alți deputați și senatori și se poate crea o guvernare stabilă, o guvernare care să poată rezolva unele dintre sarcinile cele mai importante de viitor pentru România’, a declarat pentru Agerpres vicepremierul Vasile Dîncu, un apropiat al PSD.

Dîncu nu a dat detalii despre partidele de unde vor proveni parlamentarii care vor susţine guvernul PSD-ALDE.

- Advertisement -

Vicepremierul a amintit că România nu are încă o autostradă care să treacă munții, că nu s-a reușit modificarea Constituției și nici o descentralizare eficientă, care să ducă la încheierea procesului de modernizare a statului.

‘Aceste lucruri sunt urgente pentru viitor, ori pentru asta este nevoie de un guvern puternic, un guvern politic, care să aibă în spate o majoritate parlamentară puternică. Cred că nu va fi complicat de făcut un guvern și contează totuși modul în care vor interacționa factorii politici importanți, ca să spunem așa, cei care au câștigat alegerile și, evident, Președinția României. Eu unul sunt optimist. Cred că se poate construi în România o majoritate parlamentară care să rezolve cele mai importante proiecte pe care le avem în viitor. Cu siguranță — și am văzut mesajul lui Liviu Dragnea — va trebui să terminăm odată cu acest război politic absurd. Dacă vom proceda așa cum a spus, dacă va proceda Liviu Dragnea așa cum a spus, atunci cred că se poate deschide o nouă eră în dezvoltarea României și să construim o majoritate credibilă și puternică’, a afirmat Vasile Dîncu.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, a mai existat o majoritate puternică, cea a USL, dar care n-a reușit să facă lucrurile importante pentru țară.

‘Majoritatea trecută, care a fost foarte puternică, n-a reușit, când USL a avut o majoritate mult mai mare, să facă aceste lucruri. Să sperăm că din a doua încercare, României o să-i iasă asta’, a punctat vicepremierul Dîncu.

Referitor la viitorul premier, Vasile Dîncu a spus că el trebuie să fie desemnat de partidul câștigător, PSD, și să pună în aplicare programul social-democrat din campania electorală.

‘Viitorul premier va fi probabil cel pe care îl va desemna PSD. Este dreptul câștigătorului, este constituțional să fie așa. Vom vedea care va fi acesta, dar este dreptul învingătorului să stabilească asta. Probabil că va fi un prim-ministru care va pune în practică programul PSD, programul din această campanie electorală’, a spus Vasile Dîncu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img