spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăParlamentare 2016Alina Gorghiu nu demisionează: INFORMAŢII DIN CULISE

Alina Gorghiu nu demisionează: INFORMAŢII DIN CULISE

-

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anunţat duminică noapte pe liderii organizaţiilor judeţene ai partidului că îşi dau demisia de la conducerea formaţiunii, dar aceştia au refuzat o acccepte, recomandându-le să rămână în funcţii până la congresul de anul viitor, transmite news.ro.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că Alina Gorghiu a vrut să îşi dea demisia din furntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Acelaşi lucru a intenţionat să facă, potrivit surselor citate, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea preşedinţilor de organizaţii judeţene ai PNL au refuzat însă să accepte demisia celor doi, recomandându-le să rămână în funcţie până la congresul de anul viitor al partidului. ”Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţii.

Surse din PNL au declarat însă pentru FLUX 24 că Alina Gorghiu nu a dorit să demisioneze, ci doar a jucat scena pentru a fi rugată să rămână.

Surse din PNL au declarat luni pentru MEDIAFAX că în cursul după-amiezii liderii din teritoriu şi de la nivel central se vor reuni în şedinţă la sediul PNL pentru a discuta care sunt paşii pe care partidul îi va face, conducerea formaţiunii urmând să rămână în funcţie până la congres.

Liberalii din teritoriu şi cei de la centru se vor reuni la sediul din Modrogan, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul liberalilor, precizând că este posibil ca Alina Gorghiu să nu îşi dea demisia aşa cum a susţinut că va face dacă PNL nu va intra la guvernare.

În partid sunt nemulţumiri legate de primarii care nu s-au mobilizat pentru a-i susţine pe noii candidaţi, putând fi identificate mai multe voci care spun fie că ar trebui să aibă loc o reorganizare a partidului, fie că Alina Gorghiu ar trebui să îşi asume eşecul alegerilor parlamentare şi să demisioneze, mai spun sursele citate.

Alina Gorghiu ar fi discutat cu mai mulţi lideri din teritoriu, iar aceştia i-ar fi spus să nu îşi dea demisia, potrivit unor surse din aripa vechiului PNL.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...