spot_img
23.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriVanghelie, dezvăluiri ȘOC: Ponta și Ghiță turnau la SRI/ Gabriel Oprea l-a...

Vanghelie, dezvăluiri ȘOC: Ponta și Ghiță turnau la SRI/ Gabriel Oprea l-a arestat pe Dan Diaconescu

-

Fostul lider al PSD Marian Vanghelie a declarat sâmbătă seară la Antena 3 că Victor Ponta  și Sebastian Ghiță dădeau informații la SRI din interiorul partidului.

- Reclama -

Vanghelie s-a referit la momentul 2009, mai precis alegerile prezidențiale, dar și la perioada următoare acelui episod.

Momentul a fost devoalat și de Dan Andronic în serialul NOI SUNTEM STATUL din Evenimentul Zilei. Andronic a afirmat că Sebastian Ghiță dădea informații din interiorul PSD.

„Noi am avut trei-patru ședințe pentru a face aceste demersuri juridice (n.red- după pierderea alegerilor prezidențiale din 2009). Oamenii care au transmis mesaje lui Maior și lui Coldea au fost domnul Ponta cu domnul Ghiță. Domnul Ponta care era reprezentantul lui Geoană, el a negociat emisiunea (n.red-dezbaterea prezidențială Geoană-Băsescu). Domnul Ponta i-a spus lui Oprea, care a făcut demersuri către domnul Maior, domnul Ghiță s-a dus la Coldea. Ponta cu Ghiță au stabilit să dea informații la SRI și Traian Băsescu pe ceea ce făceam noi. La vremea respectivă ne raportam într-o formă sau alta”, a declarat Vanghelie.

El a mai susținut că ar exista fotografii de la celebra întâlnire din 6 decembrie 2009 de acasă de la Gabriel Oprea la care s-a spus că au participat foști șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea, actualul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Vasile Dîncu, Dan Andronic, dar și alți militari și civili.

„Știți de ce l-a dat afară Mircea Geoană pe Gabriel Oprea din PSD? Mircea Geoană a plecat din țară timp de trei zile, după ce îl pusese ministrul de Interne. Domnul Oprea cu statul de drept a început să facă anumite lucruri. A început să facă tot felul de numiri, să dea oameni afară.  A fost un vot și pentru secretarii de stat. Și secretarii de stat aveau responsabilități. (…) Omul acesta a participat la condamnarea lui Adrian Năstase. Nu i-a făcut el dosarul. A participat la arestarea lui Dan Diaconescu. N-a vrut să facă fuziune cu el și l-a amenințat. L-a sunat pe procurorul de caz de față cu Dan Diaconescu și i-a spus că îl cheamă direct acolo dacă face fuziune și îi rezolvă toată problema. Diaconescu nu a vrut. Toate acestea s-au întâmplat și cu participarea lui Victor Ponta. (…)Știți de ce s-a ocupat să se ducă domnul Năstase? Ponta nu putea să aibă autoritate în fața lui Năstase pentru că era complicat și oricând putrea să strângă Adrian Năstase niște oameni lângă el”, a mai declarat Vanghelie la Antena 3.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...