spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePapa, declarație controversată: Europa se sinucide dacă nu primește migranți

Papa, declarație controversată: Europa se sinucide dacă nu primește migranți

-

În predica de după o liturghie oficiată sâmbătă în centrul Romei, Papa Francisc a avertizat că Europa se sinucide prin închiderea frontierelor, transmit agențiile de presă internaționale.

- Reclama -

„Noi (Europa — n. red. DPA) suntem o civilizație care nu mai face copii, dar în același timp închidem ușa pentru migranți. Asta se numește sinucidere”, citează DPA o afirmație a suveranului pontif.

Reuters remarcă abaterea de la textul scris pregătit dinainte pentru comemorarea martirilor creștini din epoca modernă: Papa și-a reamintit întâlnirea de anul trecut cu un refugiat, în insula grecească Lesbos. „Nu știu dacă omul acela este încă în Lesbos sau a reușit să plece altundeva. Nu știu dacă a putut să plece din acel lagăr de concentrare, deoarece multe tabere de refugiați sunt lagăre de concentrare din cauza supraaglomerării”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...