spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriVanghelie anunță că face un partid pentru muncitori: PSDI va fi stânga...

Vanghelie anunță că face un partid pentru muncitori: PSDI va fi stânga naționalistă

-

Marian Vanghelie a declarat, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă o contestaţie a DNA împotriva controlului judiciar, despre amnistie şi graţiere şi despre lansarea noii lui formaţiuni politice, Partidul Social Democrat Independent, ce va fi unul de stânga în care se „vor regăsi muncitorii”, transmite Mediafax.

- Reclama -

Fost primar şi fost lider PSD Bucureşti, Vanghelie a vorbit despre planurile lui în politică: „O secundă nu am încetat să spun ceea ce am crezut. Nu am plecat din ţară, am plecat de 25 de ori pe baza unor hotărâri, dar m-am întors. Vreau să mă bat, de aceea am făcut şi acest partid a cărui lansare o să o facem în luna ianuarie. Se numeşte Partidul Social Democrat Independent (PSDI) şi cred că românii vor înţelege şi vom izbândi să ne debarasăm de aceste gunoaie care au distrus această ţară. (…) O să fie un partid de stânga, un partid – dacă vreţi – în care muncitorii să se regăsească, şi când spunem muncitori ne referim de la CFR-işti, de la cei care lucrează pe vagoane, până la vânzătorii de la Metro, de la Carrefour, că nu mai există nimenea astăzi care să poată să le ia apărarea. Va fi un partid de stânga, la stânga PSD-ului, stânga naţionalistă, în sensul cel mai coerent al lucrurilor, în sens pozitiv”.

Întrebat ce părere are despre o eventuală Ordonanţă de Urgenţă cu privire la amnistie şi la graţiere, Marian Vanghelie a declarat că vede această măsură ca pe una necesară pentru a „restarta” sistemul judiciar.

„Eu cred că în primul şi în primul rând, dacă s-ar întâmpla, ar fi necesar pentru că ar fi necesară o restartare, o restartare în sensul că niciun judecător sau procuror să nu mai poată fi şantajat, să existe o justiţie corectă. Până la urmă, dacă cineva este vinovat trebuie să plătească. Dar nu mai merge sub forma că domnul Coldea îşi permite să trimită ofiţeri care nu mai au nicio legătură cu serviciile – indiferent în ce servicii au lucrat – pentru a-i folosi pentru relaţii interumane, că îi cunosc pe un judecător sau pe un procuror. (…) Dacă vă vine să credeţi, până şi copiii femeilor de serviciu de prin tribunal au reuşit să aibă dosare ca să poată să transmită judecătorilor prin cineva, ceva”, a spus Marian Vanghelie.

Fostul edil a fost întrebat dacă actualul lider social-democrat ar merita o amnistie.

„În toate nebuloasele astea care s-au întâmplat – eu nu sunt un fan al domnului Dragnea – dar cred că şi domnul Dragnea unele lucruri le-a luat pe nemeritate: acea judecată care a fost în baza Referendumului care s-a făcut. Nu cred că acel dosar este un dosar pe merit şi nu cred că aia înseamnă corupţie”, a fost răspunsul lui Marian Vanghelie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...