spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeValoarea amenzilor în stare de urgență egală cu cea încasată în luna...

Valoarea amenzilor în stare de urgență egală cu cea încasată în luna februarie din impozitul pe profit și de peste două ori mai ridicată decât cea încasată din taxe vamale

-

Guvernul liberalo-militar al României a aplicat în mai puțin de o lună, de pe 24 martie până pe 19 aprilie, aproximativ 200.000 de amenzi populației pentru nerespectarea stării de urgență. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproape 400 de milioane de lei, suma egală cu cea încasată în luna februarie din impozitul pe profit și de peste două ori mai ridicată decât cea încasată din taxe vamale, transmite Profit.ro.

În ultima perioadă au fost semnalate cazuri în care polițiștii aplică amenzi pentru motive ce pot sugera un exces de zel și o interpretare aparte a legii, precum faptul că data declarației pe proprie răspundere a fost modificată, deși rămâne în continuare lizibilă, sau că declarația nu este scrisă corect gramatical sau este scrisă prea urât de mână. Guvernul chiar a simțit nevoia să precizeze că pentru astfel de cazuri nu trebuie aplicate amenzi.

- Advertisement -

Datele comparative analizate acum de Profit.ro relevă că, în ultimele trei săptămâni, poliția britanică a acordat 3.493 de amenzi și a întocmit 83 de doare penale. În România, numai în noaptea de Înviere au fost aplicate 3.384 de amenzi și întocmite 234 dosare penale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img