spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizeVa fi folosit Zelenski pentru a declanșa un război mondial? Analiza lui...

Va fi folosit Zelenski pentru a declanșa un război mondial? Analiza lui Domenico Quirico în La Stampa

-

Declarațiile lui Volodimir Zelenski privind necesitatea de a recupera Crimeea de la Rusia pot transforma criza ucraineană într-un război mondial cât se poate de real, scrie Domenico Quirico într-un articol pentru publicația italiană La Stampa, relatează RIA Novosti.

În opinia jurnalistului, consecințele unui eventual atac al forțelor ucrainene asupra peninsulei, asupra ”Sevastopolului, Dealului Malahov și a contelui Tolstoi” vor fi percepute de Moscova mult mai dur decât confruntarea din Donbass. ”Dacă Zelenski, așa cum a declarat el într-unul dintre mesajele sale de seară adresate națiunii, a decis să înceapă tocmai cu Crimeea ”recuperarea teritoriilor”, aceste șase luni vor părea doar o etapă temporară înainte de declanșarea iadului”, susține autorul articolului.

El a subliniat că liderul ucrainean nu este capabil să facă un astfel de pas disperat fără o aprobare din partea Occidentului, ceea ce, probabil, va implica Statele Unite și Europa într-o confruntare directă. ”Încercarea de a readuce Crimeea în componența Ucrainei, o manevră ce nu poate fi efectuată fără ”undă verde” din partea americanilor, înseamnă că ideea predominantă va deveni lupta până la victoria finală, o luptă totală, cu folosirea tuturor mijloacelor; înseamnă și lichidarea puținului rămas din posibilitatea de a se ajunge la un acord și de reglementare a intereselor, dar și a singurei căi care duce măcar la un armistițiu”, a concluzionat Qurico.

- Advertisement -

Domenico Quirico este șeful secției externe de la La Stampa.

În august 2011 a fost răpit în Libia și eliberat după două zile  .

- Advertisement -

La 9 aprilie 2013 , în timp ce se află în Siria ca corespondent de război, toate urmele lui sunt pierdute . Prima știre a răpirii sale vine pe 6 iunie, când se răspândește vestea că Quirico este încă în viață. El a fost în cele din urmă eliberat la 8 septembrie 2013, după 5 luni de răpire, grație unei intervenții a statului italian, și în cele din urmă a fost adus acasă.

În 2015 cu Il grande calipato a câștigat secțiunea de eseuri a Premiului Brancati.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img