spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomieAgriculturaUTI îi dă replica lui Firea: Dna Primar invocă numele companiei UTI...

UTI îi dă replica lui Firea: Dna Primar invocă numele companiei UTI pentru a justifica public propriile nerealizări

-

Compania UTI nu sponsorizează, nu sprijină și nu se implică în vreun fel în sfera politicului. Respingem orice asociere cu mediul politic, se arată într-un comunicat al UTI transmis spre publicare FLUX 24 după afirmațiile făcute marți de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

- Reclama -

COMUNICATUL INTEGRAL AL UTI:

Ca urmare a declarațiilor publice ale dnei Primar General, Gabriela Firea, în contextul Deciziei Curții de Apel prin care s-au anulat hotărârile Consiliului General al Municipiului București de înființare a companiilor municipale, declarații în care dna Primar a invocat compania UTI, facem următoarele precizări pentru corecta informare a opiniei publice:

  • Respingem afirmațiile dnei Primar General ca fiind nefondate și menționăm că proiectele pe care UTI le-a dezvoltat în București au fost atribuite prin licitații publice la care compania a participat prin prisma competențelor tehnice și a resurselor umane specializate pe care le are.
  • Ne delimităm de orice presupunere de ilegalitate referitoare la activitățile UTI și de orice aluzie privind influențarea procedurilor de atribuire a contractelor prin orice mijloace nelegale.
  • Dacă dna Primar General are informații că ar fi existat presupuse încălcări ale legilor și ale practicilor de afaceri etice în beneficiul companiei noastre, o rugăm să le facă publice și să sesizeze organele abilitate.
  • Credem că, în lipsa unor realizări concrete și pentru a direcționa atenția opiniei publice către alte subiecte, dăi. De altfel, se poate observa clar că gestionarea de către Primăria Municipiului București a obiectivelor aflate în trecut în administrarea UTI înregistrează carențe grave: Arena Națională este închisă, iar traficul rutier este mai dificil pe zi ce trece, ambele situații neîntâlnite cât timp UTI se ocupa de Arena Națională și asigura managementul traficului în București.
  • Compania UTI nu sponsorizează, nu sprijină și nu se implică în vreun fel în sfera politicului. Respingem orice asociere cu mediul politic.
  • Considerăm că decizia Curții de Apel București nu face decât să confirme ceea ce noi, precum și alte companii private, am afirmat în trecut: că aceste companii municipale sunt un eșec managerial și financiar.

Ne este greu să înțelegem, fără argumente transparente, care este motivația afirmațiilor denigratoare ale dnei Primar General, cu atât mai mult cu cât UTI nu a primit nicio reclamație/sesizare oficială prin care să i se reproșeze vreun aspect negativ în derularea contractelor sale cu PMB.

Ne exprimăm, din nou, disponibilitatea de a realiza o discuție publică, transparentă, referitoare la proiectele realizate de UTI în București și de a răspunde oricărei întrebări care poate să clarifice acuzațiile și nelămuririle apărute în spațiul public.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...