spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeDosarul Belina ajunge la CCR

Dosarul Belina ajunge la CCR

-

Curtea Constituţionlă a României a fost sesizată de Tribunalul Bucureşti cu o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul „Belina”, în care este trimisă în judecată Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării, acuzată de abuz în serviciu, transmite Mediafax.

Judecătorul de cameră preliminară a admis, luni, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată prin avocaţi de Sevil Shhaideh în faza de cameră preliminară.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de inculpata Shhaideh (fostă Sumanariu/Geambec) Sevil şi de inculpata Stoian (fostă Vasile) Ionela formulată în dosarul 22120/2/2018/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 173 alin 1 C.pr.pen prin raportare la prevederile art. 1 alin. 5, art 16 alin. 1, art 21 alin.3, art.124 şi art 131 din Constituţia României. (…) Fără cale de atac”, se arată în minuta deciziei Tribunalului Bucureşti.

În esenţă, avocaţii lui Sevil Shhaideh contestă constituţionalitatea articolului din Codul de procedură penală (173 -n.r.) care reglementează modalitatea de desemnare a expertului de către organul de urmărire penală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img