spot_img
0.6 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020USR sabotează economia

USR sabotează economia

-

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a declarat, miercuri, că decizia Ministerului Economiei de a sista finanţarea promovării exporturilor şi a ajutorului de minimis este un „sabotaj” la adresa economiei româneşti.

- Reclama -

„USR a decis: capitalul românesc trebuie să moară! Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a oprit finanţarea promovării exporturilor şi a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaţionalizare a firmelor. În orice stat normal, acest lucru se numeşte sabotaj”, a scris pe facebook senatorul Răzvan Cuc.

Fostul ministru al Transporturilor din guvernarea social-democrată a subliniat că prin aceste programe firmele româneşti beneficiau de sprijin pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale.

„Ambele programe funcţionează conform unor legi. Pentru Claudiu Năsui (…) legile sunt facultative. Ca şi interesele firmelor româneşti. Finanţarea Programului de promovare a exporturilor este reglementată prin OUG 120/2002, iar cea a programului de internaţionalizare a firmelor – prin OUG 8/201. Acesta din urmă a fost prelungit de UE până în 2023, dar în România guvernul a „uitat” să îl actualizeze”, susţine Răzvan Cuc.

El a menţionat că anul trecut exporturile României au scăzut cu 11% faţă de 2019 şi că în 2020, deficitul balanţei comerciale s-a mărit cu un miliard de euro, ajungând la 17 miliarde de euro.

Potrivit acestuia, din cauza pandemiei, evenimentele economice internaţionale au fost mai puţine sau au fost organizate online, dar nu au dispărut cu totul.

„Pentru a putea face export, firmele româneşti au nevoie să fie prezente la evenimentele de acest fel din lume. Acestui individ plantat în fruntea Ministerului Economiei nu-i pasă decât de afacerile sale şi ale familiei sale. Îi e greaţă de tot ce înseamnă companii româneşti. Aşa că, fără nicio explicaţie, a închis aceste programe. Capitalul românesc trebuie strivit până dispare! Aşa că se naşte o întrebare firească: pentru cine lucrează USR şi Claudiu Năsui?”, a mai scris în postare Răzvan Cuc. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img