spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăALEGERI 2020Imperiul incompetenților galbeni de la Apele Române: Șef de Promoție dat afară...

Imperiul incompetenților galbeni de la Apele Române: Șef de Promoție dat afară la Neamț pentru a face loc unui absolvent de la fabrica de diplome Spiru Haret

-

În luna martie 2020, Marius Nechita, consilier județean PNL, a fost numit de conducerea ABA Siret Bacău în funcția de director al SGA Neamț. Acesta a ajuns la conducerea SGA Neamț fără a promova vreun concurs. Nici nu putea participa la un asemenea concurs, fiindcă nu are studii în domeniul hidrotehnic sau conex cu acesta.Nechita l-a schimbat din funcție pe Ion Păvăleanu, un adevărat profesionist în domeniu, scrie Ziar de Piatra Neamț.

- Reclama -

Nechita este omul de casă al liderului PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Această numire este o mare rușine pentru județul Neamț, un județ unde apele fac nenorociri. Să pui într-o asemenea funcție de care depinde viața oamenilor un om care nu are absolut nicio pregătire în domeniu este o dovadă de iresponsabilitate, mai susține sursa citată.

Cine este Ion Păvăleanu, forțat să îi cedeze locul lui Nechita la șefia SGA Neamț?

Ion Păvăleanu a fost șef de promoție la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iași – Facultatea de Hidrotehnică, secţia Construcţii. Este inginer specializat în construcţii hidrotehnice și are cursuri postuniversitare în domeniul dezvoltării abilităţilor în monitorizarea efectelor unor calamităţi naturale şi procese poluante. Din 1981, după absolvirea Facultății, și-a început activitatea la Oficiul de Gospodărire a Apelor Neamț ca inginer, având sarcini de execuție lucrări hidrotehnice, sarcini de organizare – planificare, gospodărire cantitativă și calitativă a apelor și investiții ca șef de compartiment. În 1990 devine director la SGA Neamț. În 2005 ocupă funcția de director tehnic producție la ApaServ Neamț, iar din 2008 a devenit manager pe zona Sud, tot la ApaServ. În 2009 devine din nou director la SGA Neamț. În 2017 a fost numit director la Administrația Bazinală de Apă Prut- Bârlad. În 2019  a revenit în funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț.

Cine este Marius Nechita?

Potrivit CV-ului său, Marius Nechita este licențiat în științe economice la Spiru Haret. În 2009 a primit diplomă de inginer de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, fiind specializat în construcții de mașini și management industrial.Mai are o diplomă de master, la aceeași facultate în domeniul ingineriei industriale – tehnologii avansate de fabricație. A activat ca inginer la COMES câțiva ani, dar se pare că a fost mai atras de lumea politică. A fost consilier local la Dumbrava Roșie și consilier județean din partea PNL începând cu anul 2016.Cineva a considerat că Ion Păvăleanu, cu studii în domeniu și experiență, nu mai este conform funcției de director la SGA Neamț, așa că l-a numit pe Marius Nechita în loc, că așa a vrut partidul.Din contractul colectiv de muncă nr.67/ 30.01.2019 al ANAR, aflăm că potrivit Art. 8, alin. 8, lit. a, pct. 3 reiese faptul că Nechita nu putea ocupa postul de director, neavând expertiza necesară în vederea ocupării unui asemenea post.

Povestea de mai sus se leagă dramatic de un reportaj cutremurător realizat de RECORDER care arată cu subiect și predicat cum cei de la PNL au căpușat Apele Române. Povestea lui Păvăleanu de la Neamț seamănă izbitor cu aceea a lui Ianculescu de la Mureș și a altor profesioniști din România schimbați din pix de actuala guvernare și înlocuiți cu oameni fără experiență în domeniu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img