USR-PLUS nu prea vrea coaliție cu PMP la București

0
47

USR PLUS și PNL au deja angajamentele făcute și semnate în privința unei alianțe în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), declară la RFI Claudiu Năsui, copreședintele USR PLUS București.

Claudiu Năsui spune că USR PLUS va colabora cu PNL în CGMB: ”Cu PNL, absolut. Avem deja angajamentele făcute și semnate. Cu PMP, aș spune că depinde foarte mult de ei. În prezent, de exemplu, din cei 14 consilieri PMP, zece sunt membri în Consiliile de Administrație ale companiilor municipale, pe care noi intenționăm să le desființăm. Deci trebuie văzut și cu ei, în măsura în care vor fi compatibili cu propunerile noastre și cu proiectele noastre. Nu spunem un nu ferm, dar trebuie văzută compatibilitatea la nivelul Consiliului General”.

Copreședintele USR PLUS București precizează că PMP nu va primi un cec în alb: ”Nu pot să primească un cec în alb, nu pot să aibă susținerea noastră, decât bazată pe proiecte foarte punctuale și cred că lucrul acesta ar trebui spus foarte clar și să facem un fel de transparență a votului în CGMB, exact pe modelul din Parlament, ca să vadă și românii cine cum votează”.