USR își asumă oficial protestul în ziua votării moțiunii de cenzură

0
74
Cateva sute de persoane protesteaza la parlament impotriva adoptarii modificarilor aduse codului de procedura penala, in Bucuresti, Miercuri, 20 Iunie 2018. Inquam Photos /

USR organizează un protest miercuri, în Parcul Izvor, când se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, a anunţat sâmbătă deputatul USR Cristian Ghinea, vicepreşedintele partidului.

„Biroul Naţional al USR, întrunit în şedinţă de urgenţă sâmbătă, ca urmare a faptului că Partidul Social Democrat a ales să facă scut în jurul unui infractor, a decis să chemăm toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12,00. Acţiunea se va numi ‘Ia-ţi zi liberă pentru România!’. Facem un apel la toate partidele politice, la cetăţeni, la simpatizanţii USR şi ai altor partide politice, la societatea civilă, la sindicate, să se alăture acestui protest”, a precizat acesta, într-o conferinţă de presă.

USR a transmis, sâmbătă, un  comunicat de presă intitulat ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!” în care anunţă că va organiza un protest.

”Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România, întrunit în şedinţă de urgenţă, sâmbătă, 23 iunie, ca urmare a faptului că Partidul Social Democrat a ales să facă scut în jurul unui infractor, a decis ca USR se cheme toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12:00”, anunţă USR.