spot_img
0.2 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăDezvaluiriTudorel Toader despre Iohannis: Poţi să citeşti ceva şi să nu înţelegi...

Tudorel Toader despre Iohannis: Poţi să citeşti ceva şi să nu înţelegi ce citeşti

-

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat la Suceava când crede că va termina preşedintele Klaus Iohannis de citit motivarea CCR legată de revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a răspuns că întrebarea corectă este când va termina de înţeles.

- Reclama -

”Întrebarea corectă este când va termina de înţeles, pentru că poţi să citeşti ceva şi să nu înţelegi ce citeşti. Când va termina de înţeles, când va termina de deliberat în sensul de a lua o hotărâre sau alta…”, a răspuns Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că sigur este un lucru: ”orice decizie a Curţii Constituţionale, că este de admitere sau de interpretare, produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Adevărul este că efectele sunt de natură diferite după cum este examinată o lege sau alta şi după momentul în care este examinată. Efectul juridic este acelaşi, obligaţiile sunt de la momentul în care se produce efectul juridic. Nu există un termen aici categoric (în a da preşedintele un răspuns – n.r.), pentru că dacă ar exista un termen ar însemna că Legea Fundamentală, Constituţia, îţi permite ca un anumit termen să rămâi în starea de neconstituţionalitate, ceea ce nu e cazul”.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img