spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeUrmătoarea recesiune va fi dezastruoasă pentru mileniali

Următoarea recesiune va fi dezastruoasă pentru mileniali

-

Impactul reducerilor fiscale republicane din 2018 începe să se estompeze și încep să apară fisuri pe piața muncii, observă Newsweek, citând economiști ai marilor bănci americane. În timp ce șomajul este încă scăzut, în ultimele șapte luni s-a înregistrat o pierdere de ritm, transmite RFI.

- Reclama -

Forbes consideră că tocmai restul lumii ar putea împinge SUA într-o recesiune.

În acest moment, se pare că SUA se îndreaptă spre o încetinire, dar nu neapărat spre o recesiune.

Însă economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,2% pentru al doilea trimestru, după un avans anemic de 0,5% în prima perioadă a anului. Un Brexit fără acord va înrăutăți situația. Germania, inima industrială a Europei, a avut rezultate similare. Italia se află în recesiune încă din 2018 și geme sub una dintre cele mai grave datorii de pe glob, în timp ce guvernul a căzut.

În America Latină, Argentina se află într-o recesiune care pare să se înrăutățească. Inflația este în plină expansiune. În plus, președintele a fost învins la alegerile primare, ceea ce anunță noi agitații politice. Teama este amplificată de faptul că Argentina ar putea că nu aibă cum să-și plătească datoriile.

Brazilia, cea mai mare economie din America de Sud, înregistrează un al doilea trimestru negativ, avertizează Forbes.

Următoarea recesiune va fi dezastruoasă pentru mileniali, estimează revista The Atlantic.

Tinerii născuți în anii 80 și 90 sunt deja datori și lipsiți de economii. Dacă economia intră în declin, ei vor avea probleme și mai mari. De fapt, pentru ei, ultima recesiune nu s-a încheiat niciodată cu adevărat.

Ei s-au luptat să recupereze și sunt acum mai vulnerabili decât categoriile de vârstă mai mari.

Pe măsură ce se îndreaptă spre vârsta mijlocie, nu reușesc să ajungă în clasa de mijloc și este probabil ca ei să fie prima generație din istoria economică modernă care ajunge mai rău decât părinții, scrie The Atlantic.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...