Unul dintre tinerii cu care s-a fotografiat Klaus Iohannis la munte ar fi angajat al Holzindustrie Schweighofer

0
105

Dezvăluiri surprinzătoare despre cei doi turişti cu care şeful statului s-a fotografiat în weekend la Domeniul Schiabil Şureanu. Unul dintre ei ar lucra la Holzindustrie Schweighofer, controversata firma austriacă, acuzată de tăieri ilegale de lemn în România, informează B1 TV. 

Informația a fost dezvăluită de cunoscuții celor doi, imediat ce fotografia a fost postată pe Facebook. Între timp, datele au fost șterse de pe profilul respectiv. De asemenea, tânăra care a postat pe rețeaua de socializare imaginea cu pricina a șters fotografia.

Legătura dintre omul de afaceri care patronează firma Holzindustrie Schweighofer și președintele Klaus Iohannis a intrat în atenția publică după petrecerea de sfârșit de an din 2015, când, la invitația consulului onorific al Austriei la Sibiu, Iohannis a participat la acest eveniment unde a fost invitat patronul companiei.

De asemenea, austriecii de la această companie au fost implicați în scandalul din jurul codului silvic și al protestelor anti-defrișări. Premierul de la acea vreme, Victor Ponta, și parlamentari din PSD i-au acuzat pe liberali că fac lobby pentru asutrieci și însuși președintele Klaus Iohannis ar fi atins de influența firmei de exploatare a lemnului.