Unul din cei mari mari dezvoltari imobiliari din București, SPONSORUL lui Nicușor Dan

0
1235

Nicușor Dan, unul din candidații la Primăria Capitalei, a devoalat după lungi insistențe din partea mediei numele celor 7 principali sponsori ai săi: George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu și Florin Talpeș, care i-au donat sute de milioane de euro în pre campania, dar și în campania electorală.

Presa nu a insistat deloc despre afacerile acestor personaje.

George Iacobescu a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei și are interese în afaceri imobiliare în București.

Nicolae Rațiu, fiul fostului lider țărinist Ion Rațiu, are afaceri de sute de milioane de euro în imobiliare în București. El a fost asociat cu Sorin Ovidiu Vântu în afacerea Cotidianul&Radio Guerilla.

A devenit, discret, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, unde a cumparat, in ultimii ani, sute de hectare de teren, scria revista Capital despre Nicolae Rațiu, care mărturisea că are în România afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Cat teren detine acum in Romania? “Nu stiu. Daca intrebi pe cineva cati bani are si poate sa-ti raspunda inseamna ca nu este foarte bogat”, raspunde omul de afaceri, dupa care, totusi, spune ca este vorba de sute de hectare. “Sunt si proiecte in faza de negociere. Vindem, cumparam… Am investit in tara probabil mai mult de 20 de milioane de euro in terenuri”, estimeaza el. De ce terenuri? “Pentru ca nu se mai construiesc terenuri. Vrem sa si vindem, dar sa si dezvoltam proiecte”, spunea revistei Capital fiul fostului lider taranist. Care adauga ca doar terenul de la Bolintin valoreaza acum cam 60 de milioane de euro.

Una dintre companiile omului de afaceri construieste in Bucuresti, in vecinatatea parcului Carol, 145 de apartamente de lux, pe un teren cumparat cu cativa ani in urma. Se lucreaza deja la proiectul care va costa peste 30 de milioane de euro si care va fi gata in toamna anului viitor. “Mai avem si un mic shopping center. Am cumparat o parte din complexul Favorit (din cartierul bucurestean Drumul Taberei – n.r.). Aici, achizitia si modernizarea au costat cam 2,5 milioane de euro”. Vor urma si alte centre comerciale de dimensiuni mici, in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, mai spunea acesta.

Nicolae Rațiu are mai multe proiecte imobiliare, dar acestea sunt discrete, omul de afaceri neieșind în prim plan.

Asocierea sa în campania lui Nicușor Dan a atras atenția asupra intereselor acestora în relația cu Primăria Capitalei.