spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeUngaria vrea să-și schimbe economia

Ungaria vrea să-și schimbe economia

-

A sosit momentul ca economia ungară să treacă printr-o nouă schimbare de dimensiune, să îmbunătăţim nivelul tehnologic şi să extindem capacităţile de cercetare-dezvoltare – a scris, luni, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook.

Péter Szijjártó a distribuit postarea după ce a primit vizita liderilor de la Microsoft, inclusiv a mai multor membri ai conducerii globale.

- Advertisement -

Ministrul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de activitatea Microsoft în Ungaria, precum şi pentru faptul că oferă oportunităţi de muncă de înalt nivel pentru peste 100 de persoane.

În ultimii 14 ani, economia ungară a trecut printr-o dezvoltare enormă, stabilind recorduri continue în investiţii, exporturi şi ocuparea forţei de muncă – a subliniat Péter Szijjártó.

- Advertisement -

Acum a sosit momentul ca economia ungară să treacă printr-o nouă schimbare de dimensiune, să îmbunătăţim nivelul tehnologic şi să extindem capacităţile de cercetare-dezvoltare. Trebuie să accelerăm digitalizarea, să creştem numărul de locuri de muncă şi să dezvoltăm nivelul de formare – a indicat ministrul, adăugând că, în toate acestea, se bazează ca partener strategic pe Microsoft.

Péter Szijjártó a mai anunţat că, în cadrul întâlnirii, au trecut în revistă provocările în faţa cărora se află Uniunea Europeană în ce priveşte competitiviatea şi au convenit că, la Bruxelles, sunt necesare numeroase schimbări de reglementare pentru a asigura competitivitatea UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img