spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeRusia anulează taxa de export la aur

Rusia anulează taxa de export la aur

-

Guvernul rus a anulat taxa la export la aur, în baza unui decret semnat de prim-ministrul Mihail Mishustin. La 1 iunie va intra în vigoare o lege care introduce un coeficient suplimentar la taxa de extracție a mineralelor (MET) pe aur în valoare de 78.000 de ruble (848 USD) per 1 kg. Potrivit lui Mihail Gordiyenko, profesor asociat la Departamentul de Finanțe pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Universității Ruse de Economie Plehanov, acest lucru va contribui la atragerea metalului pentru investitori.

„Mișcarea ar putea avea, de asemenea, un impact major asupra investițiilor în aur. Creșterea taxei de extracție a mineralelor reduce marja pentru mineri de aur, ceea ce poate reduce interesul investitorilor”, consideră expertul. Pe de altă parte, venituri mai stabile din extracția aurului prin deduceri fiscale garantate pot face industria mai profitabilă pentru investitorii pe termen lung care caută stabilitate și predictibilitate în regulile pieței. De asemenea, think-tank-urile globale și agențiile de rating prognozează o creștere constantă a prețului metalului prețios pe termen mediu, a adăugat el.

- Advertisement -

Eliminarea aurului din taxa de export la cursul de schimb și creșterea simultană a taxei de extracție a mineralelor au drept scop asigurarea unui aflux de venituri în cuferele Rusiei. Măsura ar aduce venituri bugetare suplimentare, indiferent de volumul exporturilor de aur sau de calitatea acestora, a explicat expertul. Acest lucru va ajuta la aducerea de venituri mai previzibile și mai stabile, ceea ce este extrem de important în fața sancțiunilor, a spus el. Potrivit expertului, măsura ar putea genera venituri suplimentare de 15 miliarde de ruble (162,3 milioane de dolari).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img