spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăDezvaluiriUngaria vrea de la SUA sprijin pentru gazele din România

Ungaria vrea de la SUA sprijin pentru gazele din România

-

Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, l-a primit luni dimineaţa pe Francis Fannon, şeful biroului energetic al Departamentului de Stat al SUA – se arată în comunicatul remis de Ministerul Ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, agenţiei ungare de presă MTI.

În comunicat se arată că Ungaria este interesată să-şi asigurenevoile energetice din mai multe surse. Aceasta nu este doar oproblemă economică, ci o problemă de securitate naţională, darrealizarea acesteia “nu depinde doar de Ungaria” – se precizeazăîn comunicat.
- Reclama -

“Ungaria a luat toate măsurile necesare” şi, din acest motiv,Péter Szijjártó a cerut sprijinul partenerului său american pentru a ajuta “să avanseze disponibilitatea altor ţări din Europa Centrală de a coopera pentru a îmbunătăţi aprovizionarea cu energie din Europa Centrală” – se arată în comunicat.

Szijjártó s-a referit la România. De mai mult timp Budapesta cere SUA să facă presiuni asupra autorităților române. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...