Home Analize Ungaria vrea banii Fondului Turcic de Investiții

Ungaria vrea banii Fondului Turcic de Investiții

0

Fondul Turcic de Investiţii reprezintă o oportunitate uriaşă pentru Ungaria, poate contribui enorm la consolidarea cooperării economice şi comerciale dintre statele participante şi poate încuraja realizarea unor noi investiţii, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, vineri, la Budapesta.

La conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele Fondului Turcic de Investiţii, Baghdad Amreyev, şeful diplomaţiei ungare a relatat că importanţa Asiei Centrale a crescut în ultima perioadă – printre altele, din cauza crizei energetice din Europa – deoarece acolo există surse importante de energie, regiunea având, oricum, un foarte serios potenţial de creştere.

“Ungaria a profitat şi până acum mult de pe urma cooperării, iar evenimentele din perioada trecută au arătat, de asemenea, că vederile înguste din politica internaţională duc la irosirea multor oportunităţi”, a subliniat Szijjártó.

“Credem că acest fond de investiţii va contribui la o mai bună utilizare a potenţialului economic al ţărilor care fac parte din Organizaţia Statelor Turcice, la întărirea cooperării comerciale şi economice, şi că va permite crearea unor noi investiţii”, a spus ministrul maghiar.

Péter Szijjártó a subliniat că esenţa modelului maghiar de gestionare a crizei economice este aceea că atunci când economia mondială se află într-o stare proastă sau se mişcă în direcţia greşită, investiţiile trebuie stimulate cu forţe duble. “Astfel, investiţiile ne pot ajuta nu numai în depăşirea dificultăţilor, ci şi în câştigarea de forţă în cadrul competiţiei care se va forma la repornirea economiei”, a afirmat politicianul ungar. 

Ministrul a salutat înfiinţarea de către Organizaţia Statelor Turcice a unei reprezentanţe europene şi a unui institut de prevenire a secetei, la Budapesta. Potrivit lui Szijjártó, acesta din urmă oferă oportunitatea exportării tehnologiei maghiare din domeniul apelor în ţările din Asia Centrală care se confruntă cu deficite de apă. Şeful diplomaţiei ungare a amintit, de asemenea, că deşi au existat mari dispute cu privire la strategia guvernului maghiar de deschidere către Est, aceasta s-a dovedit a fi de succes.

Ad

Exit mobile version