spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeUngaria ține plafonate prețurile la carburanți (6,2 lei litrul) și la alimentele...

Ungaria ține plafonate prețurile la carburanți (6,2 lei litrul) și la alimentele de bază

-

Guvernul Ungariei a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi alimentele de bază după 1 octombrie, când urma să expire această măsură, transmite Reuters.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat sâmbătă că, tot pentru protecţia populaţiei împotriva scumpirilor, se va prelungi şi limitarea ratelor la creditele ipotecare, „cu cel puţin şase luni” faţă de termenul stabilit iniţial la sfârşitul anului. 

Acesta a mai adăugat că Guvernul ungar poate ţine sub control ratele dobânzilor, ceea ce va fi de mare ajutor pentru zeci de mii de familii, iar executivul este încrezător că va putea ţine sub control, în Ungaria, şi preţurile la carburanţi. Gergely Gulyás a afirmat că Ungaria are cele mai mici preţuri la carburanţi din Europa, cu care ajută familiile.

Reducerea cheltuielilor pentru utilităţi va fi menţinută până la nivelul consumului mediu, a mai anunţat şeful cancelariei. Acesta a explicat că pot oferi familiilor o subvenţie semnificativă de 150 000-180 000 de forinţi (1825-2190 lei) pe lună, prin faptul că nu trebuie să plătească la preţul pieţei pentru gaz şi electricitate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...